Banana split

Ingrediente:

1 bila înghețată de vanilie
2 bile înghețată de lapte
1 banană tăiată în două pe lung
Frișcă
Alune pisate
Sirop ciocolată
1 cireașă confiată

Mod de preparare:

Un grup de oameni de știință a pus într-o cușcă cinci maimutțe și în mijlocul cuștii o scara, iar deasupra scării o legătură de banane. Cănd o maimuță se urca pe scară să ia banane, oamenii de știință aruncau o găleată cu apă rece pe celelalte care rămâneau jos. După ceva timp, când o maimuță încerca să urce scările, celelalte nu o lăsau să urce. După mai mult timp nici o maimuță nu se mai suia pe scară, în ciuda tentației bananelor.

Atunci oamenii de știință au înlocuit o maimuță. Primul lucru pe care l-a făcut aceasta a fost să se urce pe scară, dar a fost trasă înapoi de celelalte și bătută. După câteva bătăi, niciun membru al noului grup nu se mai urca pe scară. A fost înlocuită o a doua maimuță și s-a întâmplat același lucru. Prima maimuță înlocuită a participat cu entuziasm la baterea novicelui. O a treia a fost schimbată și lucrurile s-au repetat. A patra și, în fine, a cincea au fost schimbate. În final, oamenii de știință au ramas cu cinci maimuțe care, deși nu primiseră niciodată o baie cu apă rece, continuau să lovească maimuțele care încercau să ajungă la banane.

Dacă ar fi fost posibil ca maimuțele să fie întrebate de ce le băteau pe cele care încercau să se cațere pe scară, răspunsul ar fi fost "Nu știm. Lucrurile întotdeauna au fost așa aici..."

Iti suna cunoscut?

"E mult mai ușoară dezintegrarea unui atom decât a unei prejudecății"- Albert Einstein

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.

Adauga blog - adauga articole
Backlink Gratis
Web-Links.ro
Checkpagerank.net
Bloguri, Bloggeri si Cititori