Ciocolată de casă

Ingrediente:

500 g ciocolată neagră de menaj rasă
400 ml lapte condensat
sare
150 g miez de nucă pisat
2 lingurițe esență de vanilie


Mod de preparare:

A fost odată un băieţel care a dorit foarte mult să îl întâlnească pe Dumnezeu şi s-a gândit el într-o zi să pornească în căutarea Lui. Ştia foarte bine că nu o să fie o simplă plimbare, aşa că înainte de a porni şi-a umplut bine, bine rucsăcelul cu ciocolată de casă şi cu multe sticluţe cu apă, să-şi mai potolească foamea şi setea din când în când.

Când a fost la câteva blocuri depărtare de casa lui a zărit un parc mare şi umbros, şi s-a gândit să-şi tragă puţin suflul înainte de a porni iar la drum. S-a aşezat pe o bancă lângă un bătrân amărât care se uita tare plictisit la porumbeii ce scormoneau şi ei asfaltul, în speranţa că or mai găsi câte ceva de-ale gurii.
Băieţelul şi-a pus rucsăcelul în braţe şi a scos din el o bucățica de ciocolată, dar când să se servească a fost întrerupt de privirea bătrânului, care se uita la el cu o flămânzeală de parcă vroia să îl mănânce cu tot cu papuci. Făcându-i-se milă, baiatul i-a oferit acestuia câteva pătrățele, iar drept răsplată bătrânul i-a oferit un zâmbet.
Atât de incredibil şi de radiant a fost zâmbetul bătrânului, încât băieţelul i-a oferit şi o sticluţă cu apă doar, doar va mai primi încă un zâmbet atât de frumos. Fără nicio ezitare, bătrânul i-a mai zâmbit încă o dată copilului.
Toată după-amiaza au stat acolo pe bancă, mâncând şi bând, fără să îşi spună vreun cuvânt unul celuilalt. Când s-a înserat, băiatul simţi prezenţa oboselii şi se hotărî să o ia către casă, cu gândul că îşi va continua călătoria în următoarea zi. Nici nu apucă bine să facă câţiva paşi că dă fuguţa înapoi să-l îmbraţişeze pe colegul său de bancă. Bătrânul surprins de gestul copilului, tot ce i-a putut oferi înapoi a fost cel mai frumos zâmbet pe care l-a văzut micuțul în acea zi.

Ajuns acasă, mama băiatului îl întâmpină. Surprinsă de expresia feţei plină de fericire a copilului ei, nu răbdă să nu îl întrebe: “Ce ai făcut tu azi de eşti aşa de fericit? Cine ţi-a adus această fericire?”
Copilul îi răspunse: “Am luat masa cu Dumnezeu!”.

Între timp, bătrânul a ajuns şi el acasă, iar fiul său, observând privirea paşnică a tatălui, nu a ezitat să îl întrebe: “Tată, ce ai facut azi de eşti aşa fericit? Cine ţi-a adus această fericire?”
El i-a răspuns fiului său: “Am mâncat în parc ciocolată cu Dumnezeu!”. Şi înainte ca fiul său să apuce să îi mai spună ceva, el a adăugat: ”Ştii ceva? Este mult mai tânăr decât am crezut!”

3 comentarii:

Unknown spunea...

Pana acum am crezut ca "ciocolata de casa" se prepara mult mai greu...dar,bag de seama ca este foarte usor!

Dragos Gros spunea...

Eu am facut crema de ciocolata pornind de la ciocolata de menaj, adaugand frisca si unt. Nici Nestle nu face asa ceva...

zen1966 spunea...

chiar nu stiam ca putem face ciocolata de casa cu lapte condensat :), eu credeam ca doar cu lapte praf se poate face.Cum procedezi exact?

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.

Adauga blog - adauga articole
Backlink Gratis
Web-Links.ro
Checkpagerank.net
Bloguri, Bloggeri si Cititori