Turtă dulce

Ingrediente:

175 g unt
250 g  miere
250 g zahăr
1 linguriță bicarbonat
500 g făină
1 lingură cacao
1 lingurita condimente pisate : scortisoara, nucsoara, cuisoare, ghimbir,  anason, cardamon.
1 ou
Pentru decor :
1 albus frecat  cu 100 g.  zahar pudra

Mod de preparare:

„Anul trecut pe vremea asta ne pregăteam de noapte albă. Mâinele de-atunci deschideam Berestroika. A trecut un an, un an de muncă pe brânci, de spaime față de viitorul vremurilor ce vor să vie, dar un an atât de plin de satisfacții pe care numai reușita personală ti le poate aduce. Eu recunosc sincer că, în sfârșit, "m-am facut mare". Noi chiar am revoluționat ceva. Vivat la Revolution! Vivat Berestroika!!!”

 Așa scriam acum ceva timp despre aniversarea unui an din viața organismului viu ce trebuia să fie copilul nostru de suflet...

A fost odată un rege. Un rege nebun, care credea într-un vis, acela de a-și face cârciumă. Când vorbea la telefon despre conceperea proiectului, regina lui, pe care n-o asculta deloc, iși acoperea urechile cu palmele și se punea pe cântat. în nebunia lui, regele chiar și-a făcut cârciuma, un „copil”  la care a gândit cu trudă doi ani. O data zămislit, regina s-a îndragostit de țânc și nu i-a mai dat drumul din brațe.

La nici doi ani, micul prinț s-a cam îmbolnavit și, de teamă să nu-l piardă, familia regală a chemat doi medici la împărăție.  Dihănii posedate s-au dovedit a fi! Dar regele a crezut în ei și-n licorile cu vicleșug picurate în pocale și și-a lăsat pruncul pe mâna lor.  Doi ticăloși cu rânjete pe fațe, au pus la cale o mișelească lovitură de stat și au încercat să convingă copilul că ei sunt adevarații lui părinții, numai că ei ascundeau faptul că nu pot zămisli copii. Copiii nu se fură! Copiii se nasc cu greu și se cresc cu mare chin!

De dorul micului prinț, regele si regina s-au îmbolnavit. De dor și-ngrijorare...
Micuțul copilaș, ce-abia prinsese să pășească, a simțit minciuna și ticăloșia. A simțit ceea ce secăturile nu vor putea ințelege vreodată. S-a întristat până s-a stins.... De tot!

Ca la gala decernării premiilor Oscar, regina mulțumește acum în numele Berestroika tuturor celor ce au crezut în nebunia noastră, tuturor celor care au fost sceptici, dar care ne-au mai tras din când în când de mânecă atunci când o luam pe arătură, tututor furnizorilor cu care ne-am păruit de 2 ori pe săptămână, dar care ne-au ajutat, tuturor clienților care ne-au apreciat eforturile de a le oferi altceva.  Le mulțumim chiar și celor pe care nici măcar nu mai știm cum îi cheamă, dar a căror răutate ne-a ambiționat și mai mult. Hai, sa trăim și noi și voi! Lor, diavolul nu le va da pace!

2 comentarii:

Dragos Gros spunea...

Offff!

Unknown spunea...

Oricum ar fi, regele tot rege ramane!

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.

Adauga blog - adauga articole
Backlink Gratis
Web-Links.ro
Checkpagerank.net
Bloguri, Bloggeri si Cititori